Nieuwe leden


Lid worden

Met gepaste trots kunnen we zeggen dat VTV Naarden een populaire vereniging is. We hebben al jaren een wachtlijst. En gelukkig kunnen we de meeste mensen op de wachtlijst snel een tuin aanbieden: per jaar komen er gemiddeld 10 tuinen vrij voor de verhuur. Onze tuinen hebben een grootte van rond de 100m2. Beginners kunnen starten met 50m2.


Lid zijn

Het huren van een volkstuin brengt logischerwijs rechten en plichten met zich mee. Naast de harde kant van het lidmaatschap (de zogenoemde huisregels), kent het lidmaatschap ook een zachte kant. U bent zich met een volkstuin namelijk verzekerd van een gezellige, behulpzame vereniging, heerlijke eigen groente en een gezonde buitenhobby. Echter, helaas merken we ook dat veel mensen de tijdinvestering in een moestuin overschatten (paar dagdelen per week). Denk hier dus goed over na voordat u zich inschrijft, maar weet ook dat alle hulp (kennis en handjes) voor u klaar staat. Daarnaast verwachten we van alle leden dat ze tweemaal per jaar een tuindienst (een paar uur op een zaterdagochtend) verrichten.


Kosten

Het hebben van een volkstuin kost tijd, dat is duidelijk. Maar u gaat ook een financiële verplichting aan, wanneer u lid wordt. Wij vragen €0,45/m2 voor de tuinhuur, en contributie voor VTV Naarden á €15,- en voor AVVN (koepelorganisatie) á €26,00. Daarnaast dient u rekening te houden met uw eigen uitgaven voor zaai-, plant- en pootgoed (gemiddeld €50,- per jaar) en voor hulpmiddelen, voedingsstoffen en plaagbestrijding (gemiddeld €100,- per jaar). Wij hebben een eigen winkel waar op zaterdagochtend (tegen zeer gereduceerde prijzen) de meest gangbare tuinspullen aangeschaft kunnen worden.


Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ron Dekker op 06 - 4211 2870 of via rondekker16@gmail.com