Moestuinnieuws

De moestuin is gezond... maar kost geld

24 juni 2014

Tuinieren De moestuin als onderdeel van de oudedagsvoorziening. Staatssecretaris Klijnsma van de PvdA ziet er wel wat in. Maar wat levert het zelf verbouwen(...)


'Wie denkt dat volkstuinen goedkoop zijn, onderschat één factor: arbeid'

24 juni 2014

webblogVolkstuinen zijn hip, maar ook helemaal niet goedkoop, schrijft Volkskrant-redacteur Jeroen Trommelen. 'Deze winter liep een collega-tuinder langs met een(...)


'Ik eet veel uit de bedrijfsmoestuin'

15 september 2014

Waar doen ze het van? Jelle Medema (20) is sinds zijn 14de eigenaar van de Makkelijke Moestuin. Hij woont in Groningen.(...)


'Aalmoestuin' Klijnsma bespot en weggehoond

21 september 2014

Staatssecretaris Jetta Klijnsma raadt Nederlanders aan een moestuin te nemen als aanvullend pensioen. Dat zegt ze vandaag in een interview met het AD. Er is(...)

Zo begin je je eigen moestuin

23 oktober 2015

Zelf groente en fruit verbouwen in je tuin? Dat is helemaal niet zo moeilijk om te doen, ook als je geen groene vingers hebt. Met deze tips verbouw(...)


Voedselbank overspoeld door groente uit moestuin

23 juli 2015

Voedselbanken merken dat de moestuin razend populair is. Hobbytuinders leveren zakken vol groenten en fruit af om uit te delen aan de armsten. Zo veel zelfs(...)


Heb jij al een kantoormoestuin?

24 juni 2015

Iedereen kan boer zijn, is het thema vanaf vandaag bij de Dag van de Stadslandbouw (die gek genoeg drie dagen duurt). Kunnen kantoormensen óók boer(...)


Een aardbei maken is niet makkelijk

23 mei 2015

Moestuinieren Wat hebben de Albert Heijn-moestuintjes losgemaakt? Nou ja, vooral veel teleurstelling. Iedere hobbytuinder weet nu: moestuinieren is(...)


Moestuinprutser of -talent: eet u al uit eigen tuin?

07 mei 2015

Een moestuinmislukking, zo kun je ons experiment met de klantenactie van Albert Heijn gerust noemen. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik dan ook(...)


Zo pimp je je moestuin

20 maart 2015

NAARDEN - Moestuintjes zijn hipper dan ooit. In de supermarkt vliegen de mini-groentetuintjes als warme broodjes over de toonbank en ook worden tuinen massaal(...)


Een moestuin kun je echt overal aanleggen

07 maart 2015

Nee, je hebt er geen buitenruimte voor nodig. Moestuinieren kan overal; op het dak, op het balkon, voor het raam. Mic Bijl en Alma Huisken vertellen(...)


Onderzoek naar ideale locatie voor moestuin in Leerdam

24 februari 2015

De Moestuin Leerdam Noord heeft een concrete locatie op het oog. Samen met de gemeente wordt onderzocht of het huidige trapveld op het Eiland een kwartslag gedraaid(...)

De moestuin is meer dan AH-hype

07 maart 2016

Sinds deze maandag deelt Albert Heijn weer kleine moestuintjes met radijsjes, tomaten en andere groenten uit. Vorig jaar was de actie enorm populair. Maar waardoor zijn groene vingers zo trendy geworden?(...)


Langer leven met een volkstuintje

01 januari 2016

Langer leven met een volkstuintje. Je leest het goed. Recent Brits onderzoek wijst het uit: werken in een volkstuintje is gezond. Niet alleen(...)